Dunia Nakal Syafiq a.k.a Danny

Dunia Nakal Syafiq a.k.a Danny

Wednesday, September 1, 2010

Sambungan Cite Aku...

Tadi aku stop kat mane??haaaa....pasal sekolah rendah kan??aku dapat 5A..memang best la kan...disebabkan aku cemerlang..aku dapat hadiah..sebuah PsONE...pergh...mase tuh aku memang gile2 kat bnda tuh...memang aku sangat hargai pemberian parents aku tuh....bayang la..mase tu mainan tu agak top la walaupon ps2 da kua...bia la...aku bangge ade psONE....hahaha....


PsONE aku..sebijik jenis camni la...

   Pastu aku mohon la sekolah menengah...berdasarkan kelayakan aku...aku layak masuk antara sekolah elit kat kuantan...aku dapat masuk Sekolah Menengah Sultan Abu Bakar atau name singkat SABS(Sekolah Anak Beranak Setan)...pergh...suasana pegi sekolah menengah memang sangat lain...aku cuak je tengok budak2 sekeliling aku...sebab sekolah tu agak terkenal gak ngan Gangsterisme-nye....tapi aku xbape nak cuak sebab abg sedare aku antara manusia paling gangster kat sekolah tu..so..aku ade back up besar...hahahaha...aku ingat lagi kene pegi orientasi ape sume...aku masuk kelas rancangan khas..pergh...memang style...kawan ngan budak2 panday je aku...hahahaha...tapi nampak poyo sangat...aku lari gi kawan ngan otai2 sekolah tuh...aku join geng2 pengakap...pengakap sane cukup otai...huhu...so bermula la hari2 aku sebagai pelajar form 1 kat situ...




ni la SABS tuh...hahahaha



   Nak dijadikan cerita...aku ni sebenarnye ade isi borang sekolah berasrama penuh...kire SABS ni aku anggap tempat persinggahan jerk...memang aku xpenah terpikir langsung yang aku akan sekolah kat situ sampai abes...tunggu punya tunggu...sampai dah bulan 3...ngam2 tyme birthday aku...sampai surat tawaran yang tertulis aku diterima masuk ke sebuah sekolah berasrama penuh....hehehe...aku hepy sangat2...mak bapak aku pon jelas namapak keriangan kat muka diorang...sekolah yang menerima aku tu bernama Sekolah Menengah Sains Sultan Haji Ahmad Shah(SEMSAS)....bayang la...masuk sekolah sains...impian aku tu...akhirnye tercapai gak...alangkah bahagianya aku time tu...tuhan je tahu betapa gembiranya aku...



haaa...amacam..cantik x sekolah aku...

aku ingat lagi...cikgu yang daftarkan aku mase tu cikgu Azuar...aku masuk bilik guru je...1st sekali die tanye..."awak nak umah sukan wane ape?"...aku pn pikir...mula2 aku nak masuk umah merah..tapi disebabkan die tu cikgu umah sukan wane ijau..aku dipaksa masuk umah wane ijau..huhu...umah sukan aku name die COSMOS...macam ultraman kan?? tp style la name2 umah sukan die..kuning:APOLLO..merah:SOYUZ...biru:SKYLAB...amacam??style kan??haaa....name bukan koman2...hahaha....pastu aku ditempatkan dalam asrama...aku tanya ayah..dok bilik mane..dengan muka xsenyum...ayah aku jawab "AMAN 7"....pergh...stylo giler name bilik aku...dan no 7 tu la berkaitan ngan aku sampai skang...hahaha..(tibe2)...aku sampai je dalam asrama...ade la abang ni wat2 tolong aku...name die izhar...and mase tu saat paling memalukan aku...mase bapak aku nak balik...aku bantay nanges depan locker...wakakaka...selamber je...hahaha..tp jap je...petang tu aku dengar bunyi bising nak mampos...bunyi siren rupenye...kat sekolah ni...petang2 wajib bersukan...so semua student kene turun petang..maen la ape2 pon...tapi petang tu aku dok je kat bangku...tengok pintu pagar...yelah...1st tyme dok asrama katekan...hahaha...

 Kehidupan aku kat SEMSAS...erm..xbanyak yang aku nak cite...mase kat sane...permainan aku xtetap...jap2 main Basketball..jap2 main Rugby...kat sane gak la aku jumpa kawan baik aku sampai la skang aku berkawan baik ngan dowang...mereka yang bertuah adalah SALWA..SYAMIMI..BALQIS..mereka bertiga ni memang sangat ngam ngan aku...aku sonok kawan ngan dowang...huhu...aku penah la gaduh2 ngan senior...buli jangan cakap la...masa aku junior...teruk gile aku kene buli...sampai ase nak pindah sekolah la...then bile aku da naik senior...aku la kaki buli paling terok...sampai la mase aku form 4...budak2 junior sepakat wat aduan pasal aku sehingga menyebabkan aku terpaksa pindah sekolah...tu memang peristiwa hitam aku la...sampai kene buang..memang aku sangat xpuas ati ngan beberapa orang cikgu kat situ mase tu...berakhirlah kisah aku sebagai budak SEMSAS...huhu..pendek dan ringkas...dah la...aku nk tdo...kemudian plak aku sambung blog aku nih...arghhh...choww!!! 

2 comments:

  1. waaa..ada nama aku arrhh... =)

    ReplyDelete
  2. ko taw,,ak dpt 5A abahku bg adiah pew?
    oven!
    suh ank die pndy wat kueh rye katenye..:)

    ReplyDelete